Kirli Havanın Kötü Etkilerini Nasıl Yok Ederiz?


Kirli Havanın Kötü Etkilerini Nasıl Yok Ederiz?

Yaşadığımız ortamdaki hava kalitesini artırmak, soluduğumuz havada sağlığımıza zarar veren unsurları yok etmek ve standartlara uygun hale getirmek, sağlığımızı kirli havanın olumsuz etkilerinden koruyacaktır. Peki soluduğumuz hava hangi standartlara uygun olmalı, hangi kurum veya kuruluşlar referans alınmalı?

ABD Astım ve Alerji Derneğine göre, 60 milyondan fazla Amerikalı astım ve alerji hastasıdır ve çoğunluğunun bu hastalıkları çocuklarına miras bırakma olasılığı yüksektir. Bu sebeple ABD Çevre Koruma Ajansı (US EPA), kapalı ortam havalandırmalarının sınıflandırılması ve standartlarının oluşturulmasında öncü kuruluş olmuştur. Standartların oluşmasını takiben, hava temizleme cihazlarının performanslarını karşılaştırmak ve hava kalitesini anlatmak için CADR (temiz hava salınım oranı veya bir hava temizleyici tarafından ortaya çıkarılan temiz hava oranı) ve ACH (saat başı değişen hava oranı veya mahaldeki tüm havanın 1 saat içinde temizleyiciden kaç kez geçtiği) kavramları kullanılmaya başlanmıştır.

Yine ABD Astım ve Alerji Derneğine Göre, alerjik semptomlardan kurtulmak için, kapalı mahalde saat başı değişen hava oranı ACH 4, 5 veya 6 olmalıdır. Yani mahaldeki tüm hava 1 saat içinde hava temizleme cihazının filtresinden en az 4 kez geçmiş, filtrasyon sağlanmış ve temizlenen hava tekrar mahal içerisine gönderilmiş olmalıdır.

Konu hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için ve arıtma cihazları hakkında sorularınız için bizleri arayınız.

0530 320 06 66
0212 438 43 99

Kirli Havanın Kötü Etkilerini Nasıl Yok Ederiz?